Νατάσα

Δεν ήθελα να είμαι το καλό παιδί.
ναρκωτικά

“Δεν ήθελα να είμαι το καλό παιδί…”

Είμαι η Νατάσα και είμαι 28 χρονών. Γεννήθηκα στη Ρόδο και πάντα από μικρό παιδί ήμουν ατίθαση, φοβισμένη και υπερευαίσθητη. Ντρεπόμουν που οι γονείς μου ήταν τίμιοι και τις αδελφές μου τις θεωρούσα «ξενέρωτες». Είχα σαν πρότυπο έναν μεγαλύτερο ξάδελφό μου, αλκοολικό, τον οποίο θαύμαζα για την ελευθερία του και την κοινωνικότητά του.

Σε ηλικία 12 χρονών άρχισα να βγαίνω μαζί του, και με την πρόφαση στους γονείς μου ότι είμαι με τον ξάδελφο. Η εθιστική συμπεριφορά άρχισε με το πρώτο ξενύχτι, με έξαλλα ρούχα και παρόλο που δε μου άρεσε το αλκοόλ. Με χαλούσε. Το έκανα για μαγκιά και για να αποδείξω στους πότες και τους αλκοολικούς ότι μπορώ κι εγώ, παρά την ηλικία μου. Δεν ήθελα να είμαι το καλό παιδί.

Στο σχολείο έλεγα αρκετά ψέματα στους καθηγητές, βόλτες με μηχανές, κλεψίματα περισσότερο για μαγκιά, μόνο και μόνο γιατί ήξερα ότι απαγορεύεται και εννοείται για να δείξω στους συμμαθητές μου ότι είμαι διαφορετική.

Σε ηλικία 14 με 15 χρονών, ξεκίνησα τα χάπια, τις περισσότερες φορές, κλεμμένα από τη γιαγιά. Τότε ξεκίνησα και το «μαύρο» παρόλο που δε μου άρεσε. Άρχισα να «ξεφεύγω» κάνοντας παρέα με μεγαλύτερα άτομα, φεύγοντας συχνά από το σπίτι και την οικογένεια, νιώθοντας πως δεν θα με ανακαλύψουν, κι αυτό μου έδινε μία αίσθηση πως τα κατάφερα.

Στα 18 έκλεψα από κάτι φίλους την πρώτη μου «μυτιά». Είχα ζαλιστεί και από τότε εθίστηκα για τα καλά στην ηρωίνη.

Η χρήση με έκανε να είμαι ένας στιγματισμένος και κρυμμένος άνθρωπος. Αρκετές φορές παρακαλούσα να πεθάνω.

Αργότερα πήγαινα κόντρα στο νόμο, έκανα ότι απαγορευόταν αν και φοβόμουν την αστυνομία. Αυτό είναι ένα τεράστιο σημάδι για τον χαρακτήρα μου. Η συμπεριφορά μου είχε ξεφύγει όταν έφτασα σε σημείο να βγαίνω εκτός χώρας, κουβαλώντας ναρκωτικά. Ακόμη και το σώμα μου πουλούσα για να βρω τη δόση μου. Έμπλεξα με ανθρώπους της παρανομίας κι έτσι μετά απ’όλα αυτά με «έδεσαν». Έχω ακόμη 3 δικαστήρια που εκκρεμούν.

Πριν 2 χρόνια, γνώρισα την «Όασις».

Εδώ βρήκα ανθρώπους με κατανόηση, που πέρασαν τα ίδια, που ξέρουν πως είναι.

Σήμερα είμαι το παράδειγμα ότι μπορείς να ζήσεις χωρίς εξαρτήσεις. Ελεύθερος.

Είμαι η Νατάσα και είμαι 2 χρόνια καθαρή.