Άρθρα

- ΟΑΣΙΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Έξι σημάδια που μαρτυρούν αν είστε εθισμένοι στα τυχερά παιχνίδια

– Μονομανία

Η συνεχής ενασχόληση με τον τζόγο όχι μόνο στην πράξη αλλά και στη σκέψη. Εάν δαπανάτε πολύ χρόνο αναβιώνοντας περασμένους θριάμβους, αναζητώντας συνεχώς τρόπους, για να κερδίσετε χρήματα, τα οποία θα ποντάρετε, ή προγραμματίζοντας την επόμενη επίσκεψη, τότε πιθανόν να έχετε αναπτύξει σε κάποιο βαθμό εξάρτηση από τον τζόγο.

– Κλιμάκωση

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συχνά οι τζογαδόροι είναι μία σωματική αντίδραση παρόμοια με τη “ζάλη” που προκαλεί η χρήση ναρκωτικών ουσιών. Τα πιθανά συμπτώματα είναι η ταχυπαλμία, η απώλεια συνείδησης της πραγματικότητας αλλά και η συνεχώς αυξανόμενη αντοχή στα ποσά που θα παιχτούν, καθώς απαιτούνται όλο και περισσότερα χρήματα, για να «φτιαχτεί» ο εθισμένος παίκτης.

– Διαφυγή

Παρότι η συμπεριφορά του τζογαδόρου δίνει την εντύπωση πως αποσκοπεί στην ευχαρίστηση, η ρίζα της εξάρτησης βρίσκεται στην αναπλήρωση κάποιας απώλειας. Ίσως είστε εθισμένος στα τυχερά παιχνίδια, εάν βρίσκετε σε αυτά μία διέξοδο από άλλα προβλήματα.

FBB32FACACBE409A9933D908714E2F9E

– Ψέματα

Το να ψεύδεστε σχετικά με το χρόνο και τα χρήματα που σπαταλάτε σε τυχερά παιχνίδια στους φίλους και την οικογένειά σας είναι μία από τις σαφέστερες ενδείξεις ύπαρξης διαταραχής.

– Αποξένωση

Εάν έχετε απομακρυνθεί από τους φίλους, την οικογένεια ή τη δουλειά σας και παρ’ όλα αυτά συνεχίζετε να τζογάρετε, τότε πιθανότατα έχετε αναπτύξει εθισμό.

– Απόπειρες να σταματήσετε

Ένας τζογαδόρος ίσως προσπαθήσει να ελέγξει ή να σταματήσει τη συνήθειά του. Επαναλαμβανόμενες αποτυχημένες απόπειρες είναι συχνή ένδειξη εθισμού, που, όπως και στους ναρκομανείς, οδηγεί σε νευρικότητα και βίαιη συμπεριφορά κατά το διάστημα που επιχειρείται η απεξάρτηση.